Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk - Na twee jaar wordt Dia di Rincon weer uitbundig gevierd. Maar de tijd is te kort om er het spektakel van te maken dat de inwoners van Bonaire gewend waren.

bondiarincon,,Het zal nog niet als vanouds zijn”, zo liet gedeputeerde Nina den Heijer woensdag tijdens een persconferentie weten.
Traditioneel wordt op 30 april jaarlijks Dia di Rincon gevierd, een cultureel en folkloristisch feest van het dorp Rincon. Tijdens Dia di Rincon maken bezoekers kennis met cultuur, tradities en geschiedenis. De bewoners lopen in prachtige kleurrijke klederdracht en naast muziekoptredens en folkloristische optochten zijn er ook eetkraampjes met lokale lekkernijen (krioyo). Tijdens deze dag komen niet alleen bewoners van Bonaire, maar ook van de andere Antilliaanse eilanden en toeristen het dorp bezoeken. Door de coronapandemie is het feest de afgelopen twee jaar in aangepaste vorm en via sociale media gevierd. Ook dit jaar wordt er, door tijdgebrek, minder spektakel georganiseerd. Zo komen er slechts acht muziekgroepen, uitsluitend afkomstig van het eiland. Wel zal er, zoals gebruikelijk, worden gestart met een officiële openingsceremonie, zijn er optochten door de straten van Rincon en zal de simadan worden gedanst. Simadan is een muziek- en dansstijl afkomstig van het eiland Bonaire. Het is dezelfde muziek, ritme en dans die op Curaçao seú genoemd wordt. Vermoedelijk door de immigratie van veel Bonairianen naar Curaçao wordt de seú daar nu ook simadan genoemd.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.