Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk - Tourism Corporation Bonaire (TCB) verwacht een sterk tweede kwartaal voor 2022. Zij baseert deze verwachting mede op het aantal vluchten dat de komende maanden vanuit de Verenigde Staten en Amsterdam naar Bonaire komt.

F12 BON kwartaal 1TCB heeft in januari en februari 2022 een lichte daling van het aantal bezoekers van de Noord-Amerikaanse markt waargenomen als gevolg van de Omikronvariant, die het consumentenvertrouwen voor reizen heeft beïnvloed. ,,Maar sinds medio februari 2022 is er sprake van een aantrekkende vraag vanuit de Noord-Amerikaanse markt waarbij de boekingsvraag weer toeneemt, wat resulteert in de mogelijkheid om extra vluchten naar Bonaire toe te voegen. De Nederlandse markt blijft stabiel en vertoont tekenen van groei”, aldus TCB.
Gedurende de maanden maart en april landt er één keer per dag een toestel van American Airlines op Flamingo Airport. De vluchten komen vanuit Miami, Florida. Delta Airlines heeft tot 10 april 2022 vier keer per week rechtstreekse vluchten naar Bonaire vanuit Atlanta op maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag. De rest van het tweede kwartaal komen er twee vluchten per week, op dinsdag en zaterdag. United Airlines handhaaft haar huidige vluchtschema met een wekelijkse vlucht naar Bonaire vanuit Houston op zaterdag met een retourvlucht op zondag, en de wekelijkse vlucht op zaterdag vanuit Newark, New Jersey.
TCB geeft aan dat de vluchten vanuit Nederland met partners KLM Royal Dutch Airlines en TUI ongewijzigd blijven en dat de huidige dagelijkse (vlucht)schema’s vanuit Amsterdam worden verlengd. Voor zowel TUI als KLM betekent dit dat er iedere dag een toestel naar Bonaire komt.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.