Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk - Er wordt op Bonaire veel over de kwaliteit van de wegen gesproken. Bonaire Hotel and Tourism Association (Bonhata) vindt echter dat er ook gekeken moet worden naar de kwantiteit van de infrastructuur en het aanpakken van verkeersknelpunten.

BONverkeerBonhata, de vertegenwoordiger van de toeristische sector op het eiland, is voorstander van gematigde groei van het toerisme en de economie en daarmee dus ook van het aantal inwoners en toeristen op het eiland. ,,Maar we zien nu al dat de groei van inwoners en bezoekers leidt tot een forse verkeerstoename en parkeerdruk. Daarom stellen we voor om een gedegen verkeersonderzoek op te laten nemen in het nieuwe Ruimtelijk Ontwikkelingsplan Bonaire (ROB)”, aldus Bonhata.
Er is een verkeersplan uit 2011 maar dit is volgens hen niet meer relevant voor de huidige groei die de komende jaren naar verwachting nog verder zal doorzetten. Op basis van een gedegen verkeersonderzoek zal er in hun ogen een nieuw verkeersplan moeten worden opgesteld, waarbij meerdere aspecten dienen te worden meegenomen, zoals het aantal wegen en een meerjarig onderhoudsplan. ,,Ook het relatief geringe aantal wegen leidt tot problemen. De forse verkeerstoename en parkeerdruk is met name terug te zien in het centrum van Kralendijk. Er is een aantal knelpunten en met name tijdens de ochtend- en avondspits loopt het hier volledig vast en ontstaan er files”, zo stelt Bonhata. Als mogelijke oplossingen worden de aanleg van een rondweg en extra rotondes genoemd.
Maar er zijn nog meer zaken die moeten worden opgelost. ,,Ook moet er aandacht zijn voor het beperkt aantal parkeerplekken in het centrum. Bovendien dient er in het nieuwe verkeersplan een visie te komen voor openbaar vervoer, fietsen en fietspaden en de bouw van nieuwe voorzieningen en de extra verkeers- en parkeerdrukte die dit met zich meebrengt.” Voor al deze punten moeten volgens Bonhata passende oplossingen worden aangedragen.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.