Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk - Onder leiding van het Openbaar Ministerie BES (OM) voert de Fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD) op Bonaire strafrechtelijke onderzoeken uit wegens het niet voldoen aan de belastingwetgeving BES door een aantal ondernemingen.

F17 BON belastingontduikingDe FIOD is de opsporingsinstantie van de belastingdienst en werkt ook voor Caribisch Nederland (CN). De onderzoeken zijn ingesteld naar aanleiding van analyses door de Belastingdienst Caribisch Nederland (BCN) van belastingaangiften. Uit die analyses is volgens de dienst naar voren gekomen dat er te weinig belasting zou zijn betaald en dat er niet zou zijn voldaan aan de inlichtingenplicht en de administratieplicht. Vorige week hebben er onder leiding van de officier van justitie, en in samenwerking met het Korps Politie Caribisch Nederland (KPCN) en de Koninklijke Marechaussee (Kmar), diverse doorzoekingen bij de betreffende ondernemingen plaatsgevonden in Kralendijk. Ook in Nederland heeft er een doorzoeking plaatsgevonden in het woonhuis van een directeur van één van de ondernemingen. Bij de doorzoekingen zijn onder andere administratie, computers en andere gegevensdragers in beslag genomen. De afgelopen week hebben rechercheurs van de FIOD verschillende verdachten en getuigen gehoord. Deze rechercheurs waren speciaal voor de doorzoekingen en verhoren overgekomen uit Europees Nederland. De afwikkeling van het onderzoek is in volle gang en te zijner tijd zal het OM naar eigen zeggen een afdoeningsbeslissing nemen. ,,Deze strafrechtelijke onderzoeken hadden wellicht voorkomen kunnen worden wanneer de ondernemingen en de verantwoordelijken binnen die ondernemingen tijdig en correct aan vragen en verzoeken van de BCN hadden voldaan”, aldus het OM.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).