Al het nieuws

Van onze correspondent
Den Haag - De onderstand zal worden verhoogd. Dat kondigen de bewindslieden van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) aan in hun brief over de hoofdlijnen van hun beleid op basis van het coalitieakkoord.

carola schoutenEr zijn grote ambities op het terrein van SZW, schrijven de ministers Karien van Gennip en Carola Schouten. De laatste is minister voor Armoedebeleid.
Het aanpakken van armoede in combinatie met het sociaal minimum wordt in de brief samen met het versterken van de arbeidsmarkt genoemd als de belangrijkste opgaven. Naast het verhogen van de onderstand zal ‘nadrukkelijk aandacht’ zijn voor het Akkoord van Kralendijk. Dit is het akkoord dat vorig jaar met de sociale partners in de Centraal Dialoog van Bonaire werd gesloten over uitkeringen, minimumloon, kinderbijslag en kostenverlaging.
,,Over de uitwerking van de ambities vindt momenteel interdepartementaal overleg plaats onder coördinatie van de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties”, schrijven de ministers van SZW. Een wetsvoorstel over de kinderopvang wordt in de zomer verwacht. Daarmee moet de kinderopvang in Caribisch Nederland structureel worden versterkt tegen ‘substantieel’ lagere kosten.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.