Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk - Het Bon Doet-team organiseert in samenwerking met het Oranje Fonds de twaalfde editie van Bon Doet, het grootste vrijwilligersevenement op Bonaire, op 11 en 12 maart.

bondoetOnder de namen NLdoet, Aruba Doet, Bon Doet, Cura Doet, Statia Doet en SXM Doet worden in het gehele Koninkrijk der Nederlanden vrijwilligers aangemoedigd om (een deel van) een dag de handen uit de mouwen te steken. NGO Platform Bonaire werkt hierin nauw samen met het Oranje Fonds, het grootste nationale fonds op het gebied van maatschappelijk welzijn. Jaarlijks wordt door het fonds circa 30 miljoen euro besteed aan het ondersteunen van organisaties en initiatieven die de sociale cohesie in Nederland en het Caribisch deel van het Koninkrijk versterken. NGO Platform Bonaire is zowel een steunpunt voor stichtingen en verenigingen als een vrijwilligerscentrum. NGO Platform helpt het hele jaar door met projectvoorstellen, subsidieaanvragen, promotie en administratie.
Het Bon Doet-team roept alle stichtingen, verenigingen, sportclubs, scholen en zorginstellingen op om zich voor 30 januari aan te melden voor klussen die nodig gedaan moeten worden. Aanmelden is volgens de organisatie kinderlijk eenvoudig. Na het aanmaken van een account moet de klus geregistreerd worden en uitvoerig worden beschreven. Hierna kunnen vrijwilligers zich aanmelden en contact opnemen. Er is geld beschikbaar om tot maximaal 650 dollar aan materiaal te kopen.
Wie als vrijwilliger de handen uit de mouwen wil steken om een dagje vrijwilligerswerk te doen bij een stichting, vereniging, verzorgingshuis of school kan op de website van Bon Doet zoeken naar interessante klussen en zich daar, samen met familie, vrienden, collega's, teamgenoten of klasgenoten voor inschrijven.
www.bondoet.com