Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk - In totaal 18 autowrakken zijn afgelopen dinsdag op de Kaya Corantijn van een sticker voorzien zodat Selibon ze kan verwijderen.

BONautowrakkenHet Openbaar Lichaam Bonaire (OLB) lijkt hiermee in de voetsporen te willen treden van Sint Eustatius waar in december meer dan vierhonderd autowrakken van het eiland zijn verwijderd.
Op Bonaire werken het Korps Politie Caribisch Nederland (KPCN), de directie Toezicht en Handhaving van het OLB en Selibon samen om autowrakken op het eiland op te ruimen. Indien de autowrakken van iemand zijn dan zal het verwijderen ervan met de eigenaar worden overlegd. De eigenaar dient dan een verklaring te tekenen waarin toestemming wordt gegeven om de autowrakken te laten verwijderen door Selibon. Wanneer iemand weigert of niet meewerkt met het verwijderen zal in bepaalde gevallen een boete worden uitgedeeld.
Statia is inmiddels bijna ‘autowrakvrij’. Het was in december voor de tweede keer dat wrakken zijn verscheept naar Sint Maarten van waar ze naar Nederland worden geëxporteerd. In 2018 ging het om driehonderd wrakken. Er zijn op Statia nu vijfhonderd van de negenhonderd van het eiland verwijderd, de rest volgt zo snel mogelijk. Op Bonaire is het volgens Selibon niet de bedoeling dat de wrakken worden verscheept maar om ze op een bepaalde plek te verzamelen. Om hoeveel wrakken het gaat is bij het afvalverwerkingsbedrijf niet bekend.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).