Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk - Voor inwoners van Bonaire met een sédula die vanaf vandaag uit een (zeer) hoog risicoland naar het eiland terugkeren is de verplichte PCR-test op de vijfde dag na aankomst gratis. Dit heeft de overheid bekend gemaakt.

F15 BON GratisBij het online aanvragen van de verplichte PCR-test kunnen inwoners van Bonaire kiezen voor de gratis test. De dag dat ze getest worden, moeten ze hun sédula bij de testplaats tonen als bewijs dat ze op het eiland staan ingeschreven. De gratis PCR-test is niet voor Bonairianen die nu in een ander land wonen en daar ingeschreven staan.
Bonaire heeft de afgelopen tijd de reisvoorwaarden om naar het eiland te komen aangescherpt om de komst van de omikronvariant van het coronavirus naar het eiland te vertragen. ,,Hoe meer mensen de coronaprik en de boosterprik hebben gehad, hoe beter Bonaire beschermd is tegen de omikronvariant”, aldus de afdeling Publieke Gezondheid.
De afdeling roept daarom burgers die de eerste of tweede coronaprik nog niet hebben gehad op om de prik te halen. Ze kunnen het gratis nummer 0800 0800 bellen voor een prikafspraak. Mensen die de boosterprik nog niet hebben gehad, kunnen het gratis nummer 0800 0900 bellen voor een afspraak om deze prik te halen. PG heeft vóór de jaarwisseling extra prikdagen ingepland bij Kompleho Deportivo Jorge Nicolaas.
www.bonairecrisis.com


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.