Al het nieuws

Het aantal besmetting blijft te hoog op Bonaire

Van onze correspondent
Kralendijk - De overheid van Bonaire scherpt vanaf vandaag, maandag 15 november, een aantal coronamaatregelen aan. Reden is dat het aantal besmettingen op het eiland hoog blijft. Met deze aanscherping probeert het bestuurscollege (BC) te voorkomen dat het virus zich gemakkelijk verspreidt en dat de zorg overbelast raakt.

F13BONaantalOp Bonaire waren gisteren 140 actieve gevallen van Covid-19. Dat staat gelijk aan ongeveer 680 besmettingen per honderdduizend inwoners. Ter vergelijking: in Nederland varieert dit getal tussen nul besmettingen op Schiermonnikoog en 344 in Urk. Curaçao telde vrijdag 63 besmettingen per 100 duizend inwoners en Aruba 128. Blijkbaar alle reden voor het BC om, in een poging dit cijfer omlaag te krijgen, een aantal maatregelen aan te scherpen. Vanaf vandaag zijn bij privé-bijeenkomsten in een binnenruimte maximaal 25 personen toegestaan. Voor privé-bijeenkomsten buiten blijft het maximum vijftig personen. Het doel van de maatregelen is om besmettingen thuis, op school of op het werk tegen te gaan. De afgelopen weken zijn veel personen op deze plekken besmet geraakt.
Voor professionele bijeenkomsten met meer dan vijftig mensen en zang, dans en geschreeuw, moeten organisatoren een aanvraag doen. Dat kan online op de website van de overheid. Bezoekers van zo’n bijeenkomst moeten een QR-code of een negatief testresultaat laten zien om toegelaten te worden. De overheid adviseert ook om de werkplek zo veel mogelijk te luchten en om werknemers voor een deel thuis te laten werken. ,,Werkplekken moeten zo veilig mogelijk zijn, werknemers moeten anderhalve meter afstand van elkaar kunnen houden. Het blijft trouwens voor iedereen belangrijk om zoveel mogelijk anderhalve meter afstand te houden. Ook raden we aan om bij ontmoetingen zo veel mogelijk buiten af te spreken, aldus het BC. In Nederland maakt het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP) melding van de aanscherping. Het persbureau maakt in haar berichtgeving bovendien gewag van het feit dat Bonaire een hoog vaccinatiepercentage kent. ,,Bijna 85 procent van de 18-plussers is minimaal één keer geprikt; bijna 75 procent is volledig gevaccineerd. Van de 12- tot 18-jarigen is ruim 58 procent minimaal één keer geprikt”, aldus het ANP.
www.bonairegov.com


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).