Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk - Op iedere school wordt in de toekomst een vaste medewerker van de school aangesteld om de afdeling Publieke Gezondheid (PG) te ondersteunen bij een uitbraak van het coronavirus.

scholenDat hebben de scholen en de afdeling PG met elkaar afgesproken in een overleg. De twee partijen gaan nog met elkaar praten welke taken de medewerker van de school bij een uitbraak precies krijgt. Op dit moment is er een school gesloten vanwege corona en een andere school heeft de helft van de kinderen naar huis gestuurd.
Het overleg was bedoeld om samen te kijken wat er gedaan kan worden om bij een nieuwe uitbraak de kans op verspreiding van het virus nog meer in te dammen. Zo is er gesproken over de mogelijkheid om de klaslokalen vaker te luchten en over andere maatregelen die genomen kunnen worden. Als het duidelijk is welke maatregelen wel en welke niet haalbaar zijn, worden de ouders van de leerlingen en de samenleving hierover geïnformeerd.
Momenteel waart het virus nog steeds door de scholen. Gisteren en vandaag is basisschool de Aquamarin uit voorzorg gesloten nadat er twee leerlingen en een docent besmet bleken te zijn met het coronavirus. ,,Er zijn ook ouders die besmet zijn en omdat PG de clusters nog niet in beeld heeft, weten we niet precies waar de besmettingen vandaan komen. Daarom maken we twee dagen een pas op de plaats en gaan donderdag, als dat kan, weer open. Zo hopen we een eventuele uitbraak beperkt te houden”, aldus schooldirecteur Anja Heij. Ook op de school voor speciaal basisonderwijs Het koraal zijn twee kinderen en een docent besmet. ,,We hebben twee klassen uit voorzorg in quarantaine laten gaan”, zo laat directeur Vera Dohmen weten. Volgens haar volgt de school hiermee de regels, maar ze vraagt zich wel af of het goed is dat het onderwijs iedere keer wanneer er sprake is van een of meerdere besmettingen wordt onderbroken.
Op de andere scholen lijkt het mee te vallen. Op basisschool De Pelikaan is er ‘zo nu een dan’ een coronageval en soms moet er een kind in quarantaine. Maar het gaat daar niet om hele klassen. Op de twee scholen van het openbaar basisonderwijs is op dit moment ‘niets aan de hand’. Over de situatie op de scholen van het katholiek basisonderwijs en de Scholengemeenschap Bonaire is niets bekendgemaakt.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).