Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk - De eilandsraad van Bonaire roept het bestuurscollege (BC) op om zowel in Rincon als in Antriol een servicecentrum van de overheid in te richten waar inwoners terechtkunnen voor alle diensten die de overheid te bieden heeft.
In een motie, die is ingediend door fractievoorzitter Clark Abraham van Movementu di Pueblo Boneriano (MPB), wordt het BC gevraagd om andere essentiële diensten zoals het Water- en Elektriciteitsbedrijf Bonaire (WEB) en Telefonia Bonairiano (Telbo) een plek te geven in de centra.

bonoverheidDe motie is dinsdagavond unaniem aangenomen door de eilandsraad.
De MPB wijst er in haar motie op dat de bevolking de laatste jaren gegroeid is tot 21.000 en dat nog steeds alle overheidsdiensten gecentraliseerd zijn in Kralendijk. Ook wordt erop gewezen dat er in het verleden een kantoor van de overheid in Rincon gevestigd was, maar dat door diezelfde overheid is besloten om deze te sluiten. ,,Alle inwoners moeten nu naar Kralendijk om hun zaken met de overheid te regelen en gezien de moeilijke financiële situatie waarin velen verkeren en het ontbreken van openbaar vervoer is dat vooral voor degenen die het meest kwetsbaar zijn erg moeilijk”, aldus de MPB in haar motie. Volgens de fractie is het geen oplossing om de overheidsdiensten digitaal te gaan aanbieden omdat vooral ouderen hier niet mee overweg kunnen. Daarom draagt de eilandsraad het BC op om de motie uit te voeren en servicepunten te creëren waarin alle diensten van de overheid vertegenwoordigd zijn en om in gesprek te gaan met overheidsbedrijven zoals WEB en Telbo, zodat deze ook een plek kunnen krijgen.
Een andere motie van de MPB, waarin het BC wordt opgeroepen om de ontwikkeling van Bachelaor’s Beach voorlopig stop te zetten en voor eind 2021 een plan aan de eilandsraad aan te bieden voor de ontwikkeling van de stranden op Bonaire in het algemeen, kon niet op een meerderheid rekenen. De fractie van de MPB noemt in haar motie dat er geen besluit ten grondslag ligt aan het plan voor de ontwikkeling van Bachelor’s Beach, dat er geen plan is voor de andere stranden op het eiland en dat de stranden toegankelijk moeten blijven voor de bevolking, maar dat dit uitgangspunt nergens is vastgelegd. De motie is niet aangenomen omdat deze ‘geen gronden had’, zo laat gedeputeerde Hennyson Thielman deze krant weten.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.