Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk - Geen avondevenementen en muziekoptredens maar wel zeilwedstrijden en marktkraampjes. De Regatta gaat dit jaar door, zij het in aangepaste vorm.

F12 BON regattaDat heeft gezaghebber Edison Rijna namens het Bestuurscollege (BC) laten weten. De Regatta begint op zaterdag 9 oktober.

Het BC heeft met het oog op het aantal besmettingen en de zware druk op het ziekenhuis gekozen voor een aangepaste Regatta. Het aantal actieve besmettingen steeg gisteren tot 93 en dat zijn er 23 meer dan een dag eerder. Op dit moment zijn er drie Covid-19-patiënten opgenomen in het ziekenhuis en het afgelopen weekeinde is een patiënt aan de gevolgen van Covid-19 overleden.

,,De festiviteiten die normaal gesproken tijdens de Regatta plaatsvinden worden nu als evenementen met hoog risico beschouwd. We hebben gezien hoe op de zustereilanden bij grote feesten uitbraken zijn ontstaan. Als we kijken naar het aantal besmettingen op Bonaire en de druk daarvan op de zorg, is het onverantwoord om nu grote evenementen met een hoog risico te organiseren. Daarom hebben we met pijn in ons hart gekozen voor een aangepaste Regatta”, aldus Rijna.

Vorig jaar werd de Regatta vanwege de pandemie niet gehouden. Dit jaar vindt de 53e editie plaats. Het jaarlijks terugkerend evenement biedt vermaak voor iedereen. Er wordt met een groot aantal verschillende zeilboten en surfplanken gevaren op korte en lange parcoursen. Het grootste gedeelte van de wedstrijden speelt zich af tussen het Bonaire en Klein Bonaire en is vanaf de kant goed te volgen. Tot de uitbraak van het coronavirus was het evenement veel meer dan alleen een zeilcompetitie. Vanwege het hoge besmettingsgevaar is er nu voor gekozen geen avondevenementen en muziekoptredens te houden.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.