Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk - Met ingang van 1 augustus 2021 is Camiel Eurlings benoemd als lid van de raad van commissarissen (RvC) van Bonaire International Airport nv (BIA).
eurlingsEurlings brengt volgens BIA expertise op het gebied van luchtvaart, governance en bestuur in en heeft een uitgebreide staat van dienst.
Van 2007 tot 2010 was hij minister van Verkeer en Waterstaat in het kabinet Balkenende IV. Vanaf begin 2011 was hij werkzaam bij de KLM, van juli 2013 tot oktober 2014 als president-directeur. Eurlings heeft eerder verschillende posities bekleed als toezichthouder. Op privaat vlak bij American Express Global Business Travel en GOL Airlines. Op het snijvlak van publiek en privaat was hij als toenmalig bewindspersoon de eindverantwoordelijke toezichthouder bij de Luchtverkeersleiding Nederland, het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen en de Rijksdienst Wegverkeer.
Eurlings is geen onbekende op Bonaire. De aankoop van een familiehuisje op het eiland was in 2008 even groot nieuws in Nederland. PVV’er Hero Brinkman gooide de knuppel in het hoenderhok en betichtte de Limburger van handel met voorkennis omdat op dat moment het besluit dat het eiland een soort gemeente van Nederland zou worden breed bekend was. Na onderzoek bleek het een storm in een glas water te zijn.
Eurlings is voorgedragen door de RvC na een intensieve procedure waaraan meer dan 60 geïnteresseerden hebben deelgenomen. Met de benoeming bestaat de RvC nu uit drie leden. Naast Eurlings zijn dat Angel Bermudez en Marco van de Kreeke (voorzitter). BIA zegt zeer verheugd met de aanstelling van Eurlings en ziet uit naar een prettige en succesvolle samenwerking.