Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Kralendijk - Reizigers vanaf 13 jaar die vanuit Nederland naar Bonaire gaan moeten bij vertrek een negatieve PCR-test overleggen die maximaal 24 uur oud is. Er kan ook gekozen worden voor een PCR-test die maximaal 72 uur oud is bij aankomst op Bonaire, maar dan moeten de reizigers bij aankomst op Bonaire meteen een antigeentest doen.

F13 BON Nederlanders PCR testDat maakt het Openbaar Lichaam Bonaire (OLB) gisteren bekend. Alle reizigers moeten bij aankomst op het eiland ook een Gezondheidsverklaring tonen. De verklaring kan op www.bonairecrisis.com worden ingevuld.

Nederland is voor Bonaire een hoogrisicoland. Reizigers uit Nederland kunnen het digitale coronabewijs (Digitaal Corona Certificaat, DCC) gebruiken voor hun reis. Het wordt reizigers aangeraden om hun testresultaat uit te printen of het digitaal bij zich te hebben. Als de DCC door technische problemen niet gelezen kan worden, en een reiziger geen papieren of digitaal testresultaat heeft, moet hij zich toch nog laten testen of in quarantaine gaan.

,,Een reiziger die bij aankomst geen negatief testresultaat kan tonen, loopt het risico 10 dagen op eigen kosten in quarantaine te moeten. De reiziger gaat in quarantaine op een plaats die door de gezaghebber is aangewezen. Na 5 dagen kan de reiziger in zo’n geval bij de GGD een PCR-test doen. Als de test negatief is, mag de quarantaine beëindigd worden”, aldus het OLB.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).