Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk - Gezien de groei van het eiland en de plannen van de overheid om van Bonaire de eerste blauwe bestemming te maken, heeft het management van Don’s Habitat besloten om uit te breiden.

bonhabitatDit betekent dat Habitat afscheid zal nemen van negen huisjes en op die plek zes gloednieuwe luxe blokken, bestaande uit 45 accommodaties, gaat bouwen.
Vele mensen hebben Habitat decennialang bezocht, en weten dat de geschiedenis van het resort meer dan 45 jaar teruggaat. De eerste kamers zijn vanaf 1976 beheerd door Captain Don. Het was het eerste duikresort op Bonaire en het markeerde het begin van het duiktoerisme op het eiland. De nieuwe kamers komen volgens woordvoerder Claire Sealy in een prachtige tuin, ‘een ware oase van rust en ontspanning, voorzien van een luxe zwembad’. Naast de beslissing om het aantal kamers uit te breiden is ook besloten om te investeren in twee nieuwe nitrox-systemen, een compleet nieuw vulstation en een geautomatiseerde selfservice drive-through ‘om een uniek concept van duikvrijheid te kunnen ervaren’. Habitat heeft besloten om een van de huisjes te behouden. ,,We zullen ons kostbare, onlangs gerenoveerde huisje laten staan voor de nostalgische gasten die Habitat bezoeken, niet alleen om nieuwe herinneringen te creëren, maar ook om die prachtige herinneringen en avontuurlijke duiken uit het verleden met de kapitein te herbeleven”, aldus Sealy.

In de afgelopen jaren heeft Habitat naar eigen zeggen al veel geïnvesteerd. Er is een volledig gerenoveerd dok, een gerenoveerde bar en restaurant en de boten zijn zo goed als nieuw na een grondige facelift. Ter nagedachtenis aan Captain Don wil Habitat een zo milieuvriendelijk mogelijk resort creëren. Habitat zegt de aankoop van een nieuwe boot te overwegen, boilers op zonne-energie neer te zetten en een overdekte parkeerplaats met zonnepanelen aan te leggen.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.