Al het nieuws

'Alle klachten tot nu toe over EZ-Air' 

Van onze correspondent
Kralendijk - Consumentenbond Unkobon heeft diverse klachten ontvangen van reizigers die bij annulering van hun vlucht niet de optie kregen hun geld terug te krijgen. Unkobon vraagt deze mensen zich bij hen te melden. Tot nu toe gaan alle klachten over luchtvaartmaatschappij EZ-Air.

F15 BON terugbetalingAls een vlucht door een luchtvaartmaatschappij wordt geannuleerd zijn ze verplicht klanten de keuze voor te leggen tussen geld terug of een voucher voor een andere vlucht. Dit geldt ook als de klant een zogenaamde ‘non-refundable’ ticket heeft gekocht.

De annulering van vluchten als gevolg van covidrestricties behoort volgens de overheid tot het ondernemersrisico van de luchtvaartmaatschappij en mag niet op de klant worden afgewenteld.

EZ-Air houdt zich volgens Unkobon niet aan deze wettelijke verplichting, zelfs niet nadat de bond EZ-Air hierop had aangesproken. ,,Deze maatschappij toont zich bijzonder onvriendelijk naar de klant door al meer dan een jaar hardnekkig te weigeren geld terug te geven voor geannuleerde ‘non-refundable’ tickets. Zelfs bij ‘refundable’ tickets wordt een boete in mindering gebracht als er tot terugbetaling wordt overgegaan”, aldus Unkobon in een persbericht. ,,Kennelijk maakt EZ-Air de afweging dat haar klanten voor kleinere bedragen toch niet naar de rechter stappen en wij vinden dat schandalig.”

De consumentenbond sluit niet uit dat ook andere luchtvaartmaatschappijen hun klanten op Bonaire weigeren geld terug te geven voor vluchten die in verband met covid zijn geannuleerd en begint daarom een actie waarin gedupeerden worden opgeroepen zich bij de bond te melden.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.