Al het nieuws

'Alle klachten tot nu toe over EZ-Air' 

Van onze correspondent
Kralendijk - Consumentenbond Unkobon heeft diverse klachten ontvangen van reizigers die bij annulering van hun vlucht niet de optie kregen hun geld terug te krijgen. Unkobon vraagt deze mensen zich bij hen te melden. Tot nu toe gaan alle klachten over luchtvaartmaatschappij EZ-Air.

F15 BON terugbetalingAls een vlucht door een luchtvaartmaatschappij wordt geannuleerd zijn ze verplicht klanten de keuze voor te leggen tussen geld terug of een voucher voor een andere vlucht. Dit geldt ook als de klant een zogenaamde ‘non-refundable’ ticket heeft gekocht.

De annulering van vluchten als gevolg van covidrestricties behoort volgens de overheid tot het ondernemersrisico van de luchtvaartmaatschappij en mag niet op de klant worden afgewenteld.

EZ-Air houdt zich volgens Unkobon niet aan deze wettelijke verplichting, zelfs niet nadat de bond EZ-Air hierop had aangesproken. ,,Deze maatschappij toont zich bijzonder onvriendelijk naar de klant door al meer dan een jaar hardnekkig te weigeren geld terug te geven voor geannuleerde ‘non-refundable’ tickets. Zelfs bij ‘refundable’ tickets wordt een boete in mindering gebracht als er tot terugbetaling wordt overgegaan”, aldus Unkobon in een persbericht. ,,Kennelijk maakt EZ-Air de afweging dat haar klanten voor kleinere bedragen toch niet naar de rechter stappen en wij vinden dat schandalig.”

De consumentenbond sluit niet uit dat ook andere luchtvaartmaatschappijen hun klanten op Bonaire weigeren geld terug te geven voor vluchten die in verband met covid zijn geannuleerd en begint daarom een actie waarin gedupeerden worden opgeroepen zich bij de bond te melden.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).