Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk - Sinds in Delfins Beach Resort 3 weken geleden het zorghotel van start ging, is daar een deel van de Kas di Kuido-bewoners, het verpleegtehuis van Fundashon Mariadal, opgevangen. Inmiddels is er ook een zorggast uit het ziekenhuis zelf.

bonzorghotelIn de studio’s zijn zogenoemde hoog-laagbedden geplaatst waardoor de kamers geschikt zijn om de ouderen van Bonaire te verzorgen. Tijdens de bouw van de kamers is rekening gehouden met de komst van rolstoelen. Met de verhuizing van de zorgpatiënten is een vleugel in het ziekenhuis vrijgemaakt, waardoor de reguliere zorg gewaarborgd kan worden. Alleen laagrisicozorggasten zullen hun intrek nemen in het Delfins Beach Resort. ,,Wij willen dan ook nadrukkelijk melden dat dit geen covidpatiënten zijn en ook geen quarantainegasten”, aldus general manager David Rietveld.
De samenwerking tussen Delfins en Mariadal is in de afgelopen jaren opgebouwd en beide partijen streven naar uitbreiding. Al langer biedt het resort plaats aan verpleegkundigen, technici en doktoren. Ook de piloten en verpleegkundigen van air ambulance Sarpa maken al geruime tijd gebruik van het resort. Voor de toekomst delen Fundashon en Delfins de gezamenlijke ambitie om zorggasten uit andere landen te ontvangen die in het ziekenhuis terechtkunnen voor behandeling. Hierbij denken ze aan dialyse of de recovery na orthopedische chirurgie.
Alle zorggasten en de verpleging zijn volgens Rietveld tevreden. Delfins heeft twee van zijn teamleden aangewezen om het project te begeleiden. ,,Danielle Geenevasen en Niels Sevenhuizen hebben een zorgachtergrond en zijn bevlogen om dit project te laten slagen”, aldus Rietveld.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).