Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk - Gezien de huidige situatie heeft gezaghebber Edison Rijna afgelopen donderdag het besluit genomen om nog twee weken in risiconiveau 6 te blijven met alle extra maatregelen erbij.
bonniveauDit om te voorkomen dat het aantal mensen met Covid-19 opnieuw gaat stijgen. Ook kondigde hij een nieuwe maatregel aan. Vanaf 8 april gaan alle passagiers uit hoogrisicolanden die op Bonaire aankomen, op eigen kosten in centrale quarantaine.
Het aantal mensen dat met het virus besmet is en het aantal dagelijkse positieve testen zijn volgens de gezaghebber nog steeds te hoog. ,,Het is waar dat de cijfers dalen, maar nog niet genoeg om de maatregelen te versoepelen. De druk op onze zorg en publieke gezondheid is nog steeds te hoog. Dit is de reden waarom er patiënten van ons eiland naar het buitenland moeten voor behandeling. Op dit moment liggen er vijf patiënten uit Bonaire in het ziekenhuis in Colombia”, aldus Rijna.
Hij zegt zich ervan bewust te zijn dat de verlenging van de lockdown en de avondklok zwaar kan zijn, maar roept iedereen op om thuis te blijven of alleen met huisgenoten naar zee of naar de kunuku te gaan. Vanaf 12 april gaan de kinderopvang én de scholen weer open. ,,Wij maken nu gebruik van de vakantietijd om leraren en leidsters van de kinderopvang voor de tweede keer te vaccineren, zodat zij na de vakantie beschermd zijn.”
Voor de mensen die vanuit een hoogrisicoland naar ons eiland komen, zijn er vanaf 8 april speciale maatregelen van kracht. Het gaat dan onder andere om landen uit Zuid-Amerika waar op dit moment de Braziliaanse variant zich snel verspreidt. Vanaf aanstaande donderdag moet iedereen die uit deze landen komt vijf dagen op eigen kosten in quarantaine. Na deze vijf dagen wordt er een verplichte test afgenomen om te kijken of ze Covid-19 hebben. De verplichte test vóór hun vlucht blijft van kracht. Omdat de cijfers op Aruba en Curaçao aan het stijgen zijn moeten vanaf 8 april passagiers uit Aruba, Curaçao en Sint Maarten maximaal 72 uur vóór hun vlucht de verplichte test doen en daar bovenop een sneltest maximaal 24 uur vóór hun vlucht. Dit kan vervangen worden door een PCR-test 24 uur vóór hun vlucht als dit mogelijk is.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.