Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk - In anderhalve week tijd is het aantal actieve gevallen van Covid-19 gedaald van 447 op vrijdag 26 februari naar 222 gisteren. bonbesmettingenHet aantal positieve tests dat dagelijks wordt vastgesteld, is afgenomen tot minder dan 10.
Toch maakt dokter Marian Luinstra-Passchier zich zorgen, zo liet ze donderdag tijdens de persconferentie weten. ,,De daling komt vooral doordat mensen zich minder laten testen. We hopen dat, ook als meer mensen zich laten testen, deze lijn blijft dalen. Dan weten we pas zeker dat we de goede kant op gaan”, aldus Luinstra-Passchier.
We hebben nu op Bonaire een grote uitbraak van Covid-19, die volgens Luinstra-Passchier vooral veroorzaakt wordt door de Britse variant van het virus. De twee vorige uitbraken in september 2020 en januari 2021 waren volgens de arts klein in vergelijking met wat nu gaande is. ,,In het begin van de uitbraak, begin maart, zagen we dat vooral jongvolwassenen werden getroffen, mensen tussen 20 en 40 jaar. In het verloop van de uitbraak zien we de verspreiding van het virus in de gezinnen en op het werk.” Het aantal ziekenhuisopnamen is relatief hoog en steeg afgelopen weekend nog iets. Het ziekenhuis kan maar een beperkt aantal patiënten aan en de ziekenhuizen op Aruba en Curaçao zijn vol met eigen patiënten. Daarom worden de mensen nu naar Colombia overgeplaatst. In de afgelopen maand zijn 8 mensen aan covid overleden en dit zijn niet alleen maar ouderen.
,,We hebben nu twee uitwegen uit deze zorgelijke situatie. De eerste is om je aan de basisregels te houden en de tweede is je zo snel mogelijk te laten vaccineren. Meld je aan voor vaccinatie en neem je vader en moeder, grootvader en grootmoeder, oom en tante mee”, aldus Luinstra-Passchier.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).