Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk - Op Bonaire werden gisteren 91 personen getest en bij 24 personen was het resultaat positief. Tegelijkertijd zijn er 3 mensen virusvrij verklaard, waardoor er op dit moment nog 113 actieve gevallen op het eiland zijn.

F12 BON OpnieuwOok zijn er twee covid-patiënten opgenomen in het ziekenhuis, een meer dan zondag. Nog 213 mensen zitten in quarantaine.

Afgelopen vrijdag heeft gezaghebber Edison Rijna voor Bonaire risiconiveau 5 afgekondigd. Dit weekend bleek dat het grootste deel van de bevolking zich bewust is van de noodzaak om qua vrijheid tijdelijk een stap terug te doen, maar toch zijn er nog steeds inwoners en bezoekers van Bonaire die zich niet aan de maatregelen te houden. Op Facebook zijn foto’s te zien van jongeren die samen zijn gekomen op het strand net voorbij Hato en het niet zo nauw nemen met de afstand en groepsgrootte. Degene die de foto’s heeft genomen meldt dat hij de groep heeft aangesproken op hun gedrag maar dat ze daar ‘geen boodschap aan hadden’. Vervolgens heeft hij naar eigen zeggen meerdere keren tevergeefs de politie gebeld en toen die uiteindelijk wel ten tonele verscheen, werd er verder geen actie ondernomen.

Wie zondag met de auto het eiland rondreed zag dat de snéks gewoon open waren. Dat is volgens de regels want restaurants mogen take away-maaltijden verzorgen. Wat niet mag is dat de gekochte drank vervolgens bij de snék wordt opgedronken, gezellig met elkaar in een grote of kleinere groepen. En juist dat gebeurde.

De politie bevestigt dat, ondanks de nieuwe maatregelen, het op diverse plekken toch weer behoorlijk druk was. Op de stranden ging het soms om groepen watersporters of gezinnen die tot een huishouden behoren. Regelmatig voldoen deze mensen echter wel aan de regels, maar blijven er risico's op meer besmettingen bestaan. KPCN roept organisaties, inwoners en toeristen op hun verantwoordelijkheid te nemen. ,,De nadruk moet niet alleen komen te liggen op handhaving. Het is in het belang van een ieder om verdere besmettingen, met daardoor een groter risico voor de kwetsbaren in onze samenleving, te voorkomen.”


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.