Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk - De Canadese luchtvaartmaatschappij WestJet begint niet in februari met de wekelijkse vlucht van Toronto naar Bonaire maar pas het volgende winterseizoen. De coronamaatregelen in Canada maken het voor toeristen onaantrekkelijk om te vliegen.

BON WestjetTourism Corporation Bonaire (TCB), het Openbaar Lichaam Bonaire (OLB) en Bonaire International Airport (BIA) kondigden recentelijk aan dat het eiland WestJet in februari zou verwelkomen met de eerste geplande inaugurele vlucht vanuit Toronto in Canada naar Flamingo International Airport. De luchtvaartmaatschappij was van plan van 6 februari tot 10 april elke zaterdag van Toronto naar het eiland te vliegen en elke zondag in omgekeerde richting.

De Canadese overheid heeft echter roet in het eten gegooid door nieuwe inreismaatregelen aan te kondigen. Reizigers naar Canada moeten een negatief PCR-testresultaat hebben voordat zij aan boord en ook bij aankomst in Canada verplicht 14 dagen in quarantaine.

Sinds de aankondiging van de nieuwe inreismaatregelen zijn de annuleringen naar verre bestemmingen, waaronder ook Bonaire, snel toegenomen. Om deze reden heeft het management van WestJet besloten de vluchten naar Bonaire uit te stellen tot komende winter.

WestJet en TCB hebben onlangs een overeenkomst getekend voor diensten tussen Bonaire en Toronto. Deze overeenkomst blijft van kracht en beide partijen zullen blijven werken aan de voorbereidingen voor het volgend seizoen.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).