Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk - Het openbaar lichaam Bonaire verwacht in februari te beginnen met het vaccinatieprogramma om het coronavirus te bestrijden.

bonvaccinatieZodra de planning definitief bekend is wordt de bevolking geïnformeerd wanneer en waar met de vaccinatie wordt begonnen en wie als eerste hiervoor in aanmerking komt. Uiteindelijk kan iedere volwassene op Bonaire zich laten vaccineren. Hiervoor wordt samengewerkt met de huisartsen en ziekenhuis Fundashon Mariadal.
,,Als mensen zich laten inenten wordt de kans op een uitbraak van het coronavirus steeds kleiner. De verschillende vaccins die beschikbaar komen zijn uitgebreid getest en veilig bevonden. In allerlei landen hebben inwoners zichzelf vrijwillig laten inenten en ook op Bonaire is inenting vrijwillig”, zo laat de overheid weten.

Het vervoeren en bewaren van de vaccins moet zorgvuldig gebeuren. De apparatuur daarvoor arriveert in de loop van januari op Bonaire. Eind januari komt er ook een team van deskundigen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) om alles te begeleiden en te controleren. De afdeling Publieke Gezondheid (PB) heeft afspraken gemaakt met het RIVM en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) over de uitvoering van het vaccinatieprogramma. Door de afdeling Communicatie en Protocol wordt een informatiecampagne voorbereid.
,,Het vaccin tegen het coronavirus moet een einde maken aan de crisis die de wereld al meer dan een jaar in de greep heeft. Zo hopen we weer enigszins een normaal leven te kunnen oppakken zonder bang te hoeven zijn besmet te raken met het virus. Hoe meer mensen zich laten inenten hoe sneller het virus uit ons dagelijks leven kan verdwijnen”, aldus de afdeling PB.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).