Al het nieuws

Van onze correspondent

Kralendijk - Afgelopen periode werden tijdens reguliere verkeerscontroles meerdere bestuurders bekeurd voor het rijden zonder geldige verzekeringspapieren, zonder geldig rijbewijs of zonder (geldige) kentekenplaat.

onverkeerOok voor het rijden zonder autogordel, het gebruik van de telefoon tijdens het rijden en het rijden zonder helm op de scooter werd vaak een bekeuring uitgeschreven.
Het Korps Politie Caribisch Nederland (KPCN) attendeert weggebruikers erop dat zij de nodige documenten, zoals hierboven genoemd, op orde dienen te hebben. Ook wordt aangeraden zich te houden aan de regels van de verkeersverordening. ,,Hiermee draag je bij aan een veilig verkeer op het eiland. Er zullen de komende periode regelmatig controles gehouden worden, waarbij er streng wordt opgetreden als je zaken niet in orde hebt of als je je niet houdt aan de verkeersregels”, aldus de politie.

Wie dit advies aan zijn laars lapt kan een bekeuring tegemoetzien variërend van 30 tot 225 dollar.
KPCN controleert in combinatie met Toezicht en Handhaving van het Openbaar Lichaam ook op het naleven van de noodverordening. Er wordt vooral gelet op ‘social distance’ en het maximale aantal toegestane personen. Bij iedere melding zal er worden gekeken wat voor overtreding het betreft en wat de beste oplossing hiervoor is. ,,Verbaal geweld of agressie tegen de medewerkers zal niet worden getolereerd. Een rustige medewerking van eenieder bij controles en bij constatering van overtredingen leidt tot een vreedzame oplossing.”

Wilt u meer informatie? Neem een online abonnement op de krant.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).