Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk - Gedeputeerde Elvis Tjin Asjoe heeft gisterochtend zijn ontslag ingediend. Dat bevestigt de woordvoerder van Tjin Asjoe, Hennison Tielman, tegenover deze krant.
asjoeTjin Asjoe lag al langer onder vuur vanwege zijn financieel beleid en zijn opstelling in de zaak rond de Bonaire Holding Maatschappij (BHM). Zelfs binnen zijn eigen partij, Movemento di Pueblo Boneriano (MPB), kon zijn opstelling niet op applaus rekenen. Tjin Asjoe verklaart in een reactie dat zijn terugtreden slechts tijdelijk is om zijn scheiding te regelen. Hij is op dit moment geen lid meer van de eilandsraad maar sluit niet uit dat hij in de nabije toekomst weer een plek in de raad zal innemen.
De brieven van het College Financieel Toezicht (Cft) en staatssecretaris Raymond Knops van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) lijken het laatste zetje te hebben gegeven. Uit de brieven die respectievelijk op 18 en 20 november zijn ontvangen, blijkt dat er in Den Haag serieus over wordt nagedacht om met een aanwijzing te komen omdat de vastgestelde conceptbegroting 2021 niet voor de afgesproken deadline van 15 november bij Cft in de bus lag. Concreet betekent dit dat niet de eilandsraad maar de minister van Binnenlandse Zaken de begroting van Bonaire gaat vaststellen.

Wilt u het vervolg van dit artikel lezen? Neem een online abonnement op de krant.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).