Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk - Er lijkt een balans te komen in het aantal besmettingen op Bonaire. Al bijna een maand schommelt het aantal tussen de nul en vijf. De maatregelen die de overheid genomen heeft lijken tot nu toe te werken maar de vraag is of dit, met de vakantieperiode en de kerstdagen in aantocht, vol te houden is.

boncoronaTerwijl in Nederland en de rest van de wereld vanaf maart het aantal coronapatiënten snel toeneemt is er op Bonaire aanvankelijk nog niets aan de hand. Totdat er in september opeens een explosie aan besmettingen is met op 28 september het ‘record’ van 79 actieve gevallen van Covid-19 op Bonaire. Vervolgens blijft het aantal tot 9 oktober schommelen tussen de 60 en 70, waarna de daling wordt ingezet. Op 23 oktober zijn er nog maar drie actieve gevallen op het eiland, net zo veel als gisteren.
Vanaf dat moment komen er soms een paar nieuwe besmettingen bij, maar doordat er ook mensen herstellen komt het totale aantal al bijna een maand niet meer boven de vijf uit. Op 8 en 9 november zijn er zelfs helemaal geen besmettingen meer. De overheid lijkt intussen goed te reageren op de actuele stand van zaken. De maatregelen worden een beetje versoepeld wanneer de teller langere tijd bijna op nul staat, maar toen vorige week besmettingen werden vastgesteld die direct of indirect gelinkt kunnen worden aan Curaçao, besloot gezaghebber Rijna meteen om de reisregels aan te scherpen.

In het weekend is een persoon positief getest op Covid-19 terwijl er drie zijn hersteld. Vrijdag waren er nog vijf actieve gevallen op Bonaire, gisteren waren er nog drie. Er bevinden zich 55 mensen in quarantaine, 136 personen zijn hersteld, er ligt niemand in het ziekenhuis en er zijn 37 PCR-testen afgenomen.
Nu de kerstperiode in aantocht is en daarmee ook de toeristen weer naar het eiland komen blijft het volgens de afdeling Publieke Gezondheid belangrijk om de eigen gezondheid goed in de gaten te houden. ,,Heb je verhoging, keelpijn of andere klachten die wijzen op Covid-19? Blijf thuis en bel 0800-0800. Houd je aan de hygiëne instructies. Eet gezond, blijf in beweging en slaap voldoende. Zorg goed voor jezelf en de mensen om je heen.”

Wilt u meer informatie? Neem een online abonnement op de krant.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.