Al het nieuws


Van onze correspondent
Kralendijk - Eilandraadslid Daisy Coffie heeft de gezaghebber gisteren in een brief gevraagd of hij alsnog bereid is een onpartijdig onderzoek te laten uitvoeren naar de vermeende integriteitsschendingen bij Bonaire Holding Maatschappij (BHM).

F12 BON inhoud,,Bent u, als degene die moet waken over behoorlijk bestuur, van mening dat het onderzoek door een onafhankelijke instantie, zoals voorgesteld door gedeputeerde Den Heyer, had moeten plaatsvinden en niet door de adviseur(s)van de gezaghebber?”

Coffie wil dat de gezaghebber uitlegt wat en wie hij bedoelt met zijn opmerking dat er tijdens de eilandraadsvergadering van vorige week dinsdag meer nadruk op procedurele zaken is gelegd dan dat er over de inhoud van het integriteitsrapport gesproken is. Rijna maakte zijn opmerking in een verklaring die hij vrijdagavond naar de pers stuurde. ,,De vergadering is geschorst, niet beëindigd en de mogelijke behandeling van de inhoud van het integriteitsrapport komt zeker aan bod”, aldus Coffie.

Het Eilandraadslid vraagt de gezaghebber alle documenten aan de raad beschikbaar te stellen zodat de raadsleden een breder zicht krijgen op hoe het onderzoek heeft plaatsgevonden. Dit is volgens haar belangrijk om te kunnen debatteren over het aantrekken van consultants, het gebruik van BHM is als ‘work-around’ en de bemoeienissen van gedeputeerde Kroon met de overheids-nv’s. Het onderzoek had volgens haar niet in opdracht van de gezaghebber mogen plaatsvinden om alle twijfels over onpartijdigheid uit de weg te ruimen. Coffie trekt in haar brief de vergelijking met de vorige gezaghebber die vanwege een onderzoek over de integriteit van een gedeputeerde te maken kreeg met een motie van wantrouwen en ze wil graag weten of er gedreigd is met een dergelijke motie in de richting van de gezaghebber.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.