Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Kralendijk - Om nog iets van het aankomende hoogseizoen te kunnen maken moet Bonaire wat betreft de Bonaire Hotel and Tourism Association (Bonhata) zo snel mogelijk vluchten uit Amerika verwelkomen.

F14 BON BonhataHet eiland kan zich niet langer veroorloven gesloten te blijven voor de Amerikaanse markt, zo geeft 73 procent van de leden van de organisatie aan in een recent gehouden enquete.
,,We moeten nu opengaan”, aldus de leden. Uiteraard maakt Bonhata zich zorgen over de medische situatie op het eiland rondom Covid-19 en staat het volledig achter welke maatregelen dan ook die nodig zijn om besmettingen in de hand te houden.
,,Aruba laat de afgelopen maanden duidelijk zien dat een gecontroleerde instroom van toeristen nauwelijks effect heeft op besmettingen. Ook bij relatief grote aantallen Amerikaanse toeristen. In de maanden juli, augustus en september zijn er in totaal ongeveer 45.000 toeristen uit Amerika aangekomen op Aruba, waarvan tweederde voor vertrek een negatieve PCR-test kon overleggen. De overige passagiers zijn op de luchthaven van Aruba getest. Daarvan zijn uiteindelijk slechts 27 personen positief gebleken op een totaal van bijna 14.000 op de airport uitgevoerde testen. Deze 27 mensen zijn direct in quarantaine gegaan en hebben niemand op het eiland kunnen besmetten”, zei voorzitter Bas Noij.
Vicevoorzitter Luite Berkenbosch vult aan: ,,Het toelaten van toeristen op Bonaire dient in mijn ogen los gezien te worden van lokale maatregelen en noodverordeningen. Wat ons betreft moeten zowel de toeristen als eilandbewoners zich blijven houden aan de regels en protocollen die verspreiding van het virus moeten voorkomen. En waar nodig kan de lokale overheid de regels uitbreiden of versoepelen op basis van de actuele situatie op het gebied van besmettingen.”
Volgens Noij is het ‘met het loskoppelen van de toeristenstroom en de Covid-19-maatregelen prima mogelijk om zowel een stabiele medische situatie te waarborgen en tegelijkertijd de economie de broodnodige impuls te geven die ondernemers in staat stelt het hoofd boven water te houden’.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).