Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk – Gezaghebber Edison Rijna realiseert zich de impact van de ‘lichte lockdown’ maar het is volgens hem een wel overdacht genomen beslissing om de verspreiding van het coronavirus in te dammen. ,,We moeten nu een stap terug zetten om straks weer vooruit te kunnen”, aldus de gezaghebber gisteravond tijdens een online persconferentie. stapterug
De bevolking en het bedrijfsleven houden zich volgens Rijna goed aan de regels en hij zegt de zorgen over het openhouden van de scholen te begrijpen. ,,Ik ben zelf ook een ouders en ik wil uiteraard mijn kind ook zo goed mogelijk beschermen.” Maar volgens hem worden verreweg de meeste besmettingen opgelopen op het werk of in de rationele sfeer en niet op school. Het Bestuurscollege is zich nog aan het beraden op de motie die gisteren in de eilandsraad is aangenomen. Hierin staat dat de afdeling Leerplicht moet toestaan dat ouders hun kind mogen thuishouden.
Meteen na het aanscherpen van de maatregelen, nu bijna een week geleden, kwam er stevige kritiek van de stakeholders dat ze niet waren meegenomen in de besluitvorming. ,,Het was een crisissituatie, de maatregelen moesten snel genomen worden en we hebben niet iedereen erbij kunnen betrekken. Maar er is begin deze week overleg geweest over hoe we dit in de toekomst beter kunnen doen”, aldus Rijna.
Over wat er na woensdag gebeurt, wanneer de tien dagen voorbij zijn, kon Rijna nog niets concreets zeggen. ,,We stellen alles in het werk om te maatregelen te versoepelen maar alleen als het verantwoord is.”


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).