Al het nieuws

Dia di Bonaire was dit jaar aangepast aan de nieuwe situatie die is ontstaan door de Covid-19-crisis.

diabon3Geen toespraken en uitbundige feesten met publiek maar een van tevoren opgenomen programma. Het ceremoniële en tegelijkertijd feestelijke gedeelte begon om 10.00 uur en werd via verschillende sociale media uitgezonden.

Het vier uur durende programma begon, zoals dat op Bonairedag gewoon is, met het hijsen van de vlag en het zingen van het volkslied van Bonaire.

Toespraken van zowel hoogwaardigheidsbekleders als ‘gewone’ inwoners van Bonaire en optredens van dans- en zanggroepen wisselden elkaar in rap tempo af. Wanneer de opzet was om de sfeer van Bonairedag te treffen is het eilandsbestuur daarin geslaagd. Het enige dat ontbrak was de mogelijkheid om elkaar geluk te wensen en samen met elkaar en bij elkaar te vieren dat op 6 september 1499 het eiland werd ontdekt.


Wilt u meer informatie? Neem een online abonnement op de krant.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.