Al het nieuws

 Van onze correspondent

Kralendijk - De deelnemers aan het i-Bidatraject hebben onlangs officieel hun certificaat uitgereikt gekregen uit handen van de vertegenwoordigers van de samenwerkende partijen.

bonafrondingGlendynis Quarton, Rulian Emerenciana, Angelo Francees, Peter-Quinn Schoop en RyanRichardson hebben hiermee hun opleiding tot data-analist volgens de opleidingseisen van het i-Bidatraject afgerond. Alle vijf hebben een vaste functie als data-analist gekregen binnen de Rijksdienst Caribisch Nederland (RCN).

I-Bida staat voor Interactief BES Informatie Data Analisten. De 3-jarige opleiding is vanuit de Belastingdienst Caribisch Nederland geïnitieerd en begeleid. De deelnemers hebben de afgelopen drie jaar een werk-leertraject gevolgd dat bestond uit trainingen op vakinhoudelijk en persoonlijk gebied en ‘learning on the job’. Alles was erop gericht om de kennis te vergroten en de ontwikkeling te stimuleren, waardoor de vijf deelnemers nu zelfstandig de functie van data-analist kunnen uitoefenen.

Paul Munster, begeleider van i-Bida, is bijzonder trots op ‘zijn’ Bonairiaanse studenten en is verheugd dat zij allemaal een functie binnen de overheid hebben gekregen. ,,Invertí den talento lokal ta invertí den futuro di Bonèiru”, aldus Munster.

Wilt u meer informatie? Neem een online abonnement op de krant.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).