Al het nieuws

Van onze correspondent

Kralendijk - In een persbericht gaf gedeputeerde James Kroon woensdag zijn mening over de manier waarop door sommige mensen op het eiland wordt gedacht en gesproken over de huidige situatie op Curaçao. Kroon zegt het niet te kunnen begrijpen dat mensen van mening zijn dat het de schuld van het eiland Curaçao zelf is dat het zover gekomen is.

blussen,,De moeilijke sociaaleconomische situatie en de discussie die gevoerd wordt met Nederland over steun aan Curaçao vraagt van ons allemaal meer solidariteit en begrip in plaats van vergelijkingen te trekken met wat in de Nederlandse Antillen plaats heeft gevonden in het verleden”, aldus Kroon. Het is de gedeputeerde, aan de hand van gesprekken met verschillende mensen, duidelijk geworden dat men soms blij is met wat Curaçao meemaakt. Er wordt volgens hem naar het verleden gekeken om te motiveren dat het de schuld van Curaçao zelf is dat het zover is gekomen. ,,We moeten blij zijn dat het op Bonaire beter is dan op Curaçao”, aldus de gedeputeerde.

,,Ik kan niet begrijpen dat mensen zo kunnen denken, terwijl onze mentaliteit moet zijn dat we de buurman helpen met blussen wanneer zijn huis in brand staat. Bonaire is net zoals Curaçao uit de Antilliaanse constellatie gestapt en het is niet gepast om naar het verleden te kijken en zout in de wonden van Curaçao te strooien.”

Kroon doet een beroep op iedereen om solidair te zijn met Aruba, Curaçao en Sint Maarten. ,,Laten we hopen dat de regeringen van die landen in het overleg met Nederland het beste kunnen bereiken voor hun burgers”, zo eindigt hij zijn betoog.

Wilt u meer informatie? Neem een online abonnement op de krant.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).