Al het nieuws

 Van onze correspondent

Kralendijk - Het Openbaar Ministerie (OM) BES heeft besloten het onderzoek naar het veiligheidsincident op 2 oktober 2017 bij Curoil Hato te staken. boncuroilBij het overladen van benzine door een tankauto zijn die dag honderden liters gelekt. De brandweer van Bonaire heeft, door het overdekken van die benzine met blusschuim, het ergste kunnen voorkomen. Later werden het schuim en de benzine opgeruimd.

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) heeft de locatie Hato na het incident enkele dagen stilgelegd, waardoor het eiland tijdelijk zonder benzine kwam te zitten. Het OM is daarna samen met ILT en de Koninklijke Marechaussee (KMar) een strafrechtelijk onderzoek begonnen naar het al dan niet opzettelijk overtreden van de vergunningsvoorwaarde om ongevallen te voorkomen en de gevolgen van ongevallen te beperken.

Het OM liet woensdag in een persbericht weten dat het niet heeft kunnen vaststellen dat er sprake is geweest van opzet aan de zijde van Curoil en verwacht dat, mede met inachtneming van het tijdsverloop, ook niet meer te kunnen. Hoewel er dus geen sprake is geweest van een misdrijf is er, naar het oordeel van het OM, wel degelijk sprake geweest van een overtreding door Curoil. Deze overtreding is echter op 2 oktober 2019 verjaard. Het onderzoek is hiermee beëindigd, het dossier wordt opgelegd. Het OM zegt het te betreuren het dat het tot 2020 heeft geduurd om tot deze beslissing te komen.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.