Al het nieuws

Van onze correspondent

Kralendijk - De eerste vier bedrijven die meededen aan aan het pilotproject van Blue Destination hebben een certificering gekregen. boncertificeringDe voornaamste reden voor dit certificeringstraject is de wens om bedrijven en organisaties een actieve rol te geven bij de uitvoering van de visie van Bonaire als Blue Destination. De bedrijven die hun certificering hebben ontvangen zijn Red Palm Village en Delfins Beach Resort met twee sterren, Divi Flamingo Resort en Harbour Village met één ster. Het initiatief voor de certificering komt van de Blue Destination-groep, het Openbaar Lichaam Bonaire (OLB) en Green Destinations. Bij de certificering wordt rekening gehouden met de drie pijlers van Blue Destination: de natuur, cultuur en economie. De raad van bestuur van Blue Destination heeft samen met het team van Green Destinations de thema’s vastgesteld. Er wordt gekeken naar sociaal welzijn en lokale werkgelegenheid, veiligheid en gezondheid, energie en klimaat, afval, water, natuur, milieu en cultureel erfgoed.

Door middel van deze certificering worden de bedrijven die zich inspannen op het gebied van duurzaamheid, erkend voor hun zichtbare inzet voor zowel de inwoners als de bezoekers van het eiland. Daarnaast helpen ze mee anderen te inspireren en de bewustwording met betrekking tot de thema’s te vergroten.

De certificering wordt verleend op basis van sterren. Om in aanmerking te komen voor de eerste ster moet voldaan worden aan de helft van de gestelde criteria, voor de tweede ster is dit driekwart en voor de derde ster 95 procent.

Los hiervan hebben de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en Green Destinations samengewerkt om met de ‘Virus Aware Pilot’-certificering op de BES-eilanden te beginnen. Deze certificering wordt verleend aan bedrijven die de nodige voorzorgsmaatregelen hebben genomen tegen de transmissie van virussen om zodoende de veiligheid van hun bezoekers van hun medewerkers te waarborgen. Om deel uit te maken van de ‘Virus Aware Pilot’ moeten bedrijven zich aanmelden voor de Blue Destination-certificering. Wie niet aan alle criteria voldoen om in aanmerking te komen voor de Blue Destination-certificering kan toch de ‘Virus Aware’-certificering verkrijgen als er aan de specifieke criteria voor de ‘Virus Aware Seal’ wordt voldaan.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).