Al het nieuws

Van onze correspondent

Kralendijk - Bonaire International Airport (BIA) laat bij hoge uitzondering vliegtuigen toe die afkomstig zijn van eilanden die niet in de ‘air-bubble’ zitten, dus landen met veel risico voor besmetting met het coronavirus. Alleen de bemanning is aan boord van deze toestellen.

bonvliegtuigenEr wordt een uitzondering gemaakt om te voorkomen dat de vliegtuigen beschadigd raken door het noodweer dat nu de Bovenwinden nadert. Zoals in de Noodverordening staat, die vanaf deze maand geldig is, worden er geen passagiers toegelaten uit hoogrisicolanden. Dit om besmetting met het coronavirus te voorkomen.

Op de luchthaven worden de komende dagen vijf vliegtuigen van Seaborne Airlines uit Puerto Rico verwacht. Puerto Rico wordt als een hoogrisicoland gezien en daarom gaan alle bemanningsleden op eigen kosten in verplichte quarantaine op een centrale locatie. Zo wordt voldaan aan de eisen van de Noodverordening.

De zeehaven van Bonaire biedt dezelfde mogelijkheid aan eigenaren van boten die voor het noodweer willen vluchten. Voor hen geldt dezelfde regel als voor de bemanning van de vliegtuigen. Ook zij moeten 14 dagen in quarantaine. Zodra het noodweer voorbij is gaan de vliegtuigen en de boten terug naar het land van herkomst.

Wilt u meer informatie? Neem een online abonnement op de krant.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).