Al het nieuws

Van onze correspondent

Kralendijk - Met ingang van het nieuwe schooljaar wordt Liseo Boneriano geleid door een nieuwe unitdirecteur, Barbara Sol. Sol werkte tot deze week als vestigingsdirecteur op het Zwijsen College in Veghel, Nederland.

bondirecteurSol heeft in totaal zes jaar gewerkt op de school in Veghel, eerst drie jaar als conrector onderwijs en daarna dus als directeur. Ze zegt in een interview de school met een gerust hart achter te laten. ,,Sterker nog, de school staat als een huis. We hebben goede beoordelingen van de onderwijsinspectie gekregen, ook financieel doen we het goed. Het is een natuurlijk moment om te gaan.” Ze zegt uit te kijken naar de volgende uitdaging in haar leven. ,,Ik houd ervan om dingen in beweging te krijgen en vanwege mijn achtergrond als taaldocent word ik erg enthousiast over de meertaligheid binnen de school”, aldus Sol in gesprek met het Antilliaans Dagblad.

,,Ik zag deze kans online voorbijkomen en dacht in eerste instantie niet dat het iets voor mij zou zijn. Vervolgens ben ik gaan kijken naar de precieze invulling ervan en toen werd ik enthousiaster.” Na uitvoerig overleg met het thuisfront heeft ze besloten om te reageren op de vacature en de rest is geschiedenis. Ze komt voor minimaal drie jaar naar Bonaire.

De laatste maanden op het Zwijsen College verliepen anders dan ze zich had voorgesteld maar de coronacrisis leerde haar ook een aantal dingen. Haar noodgedwongen ervaring met afstandsonderwijs heeft haar er bijvoorbeeld van overtuigd dat deze vorm van onderwijs ideaal kan zijn voor kleine groepen en achterstandsonderwijs.

Frans van Efferink, de algemeen directeur van scholengemeenschap Bonaire (SGB) is blij met de komst van Sol. ,,Ze is geïnteresseerd in taal en heeft ervaring met taalprogramma’s. Aangezien taal op Bonaire vaak een belemmering is voor de kinderen om het juiste niveau te halen kan Barbara hier een belangrijke rol in spelen”, aldus Van Efferink. ,,Ze is ook erg geïnteresseerd in cultuur en heeft ervaring als leidinggevende op een school voor havo/vwo. Ze heeft in drie jaar tijd het predicaat excellente school weten te halen en ik weet uit ervaring dat dat geen gemakkelijke opgave is.”

Wilt u meer informatie? Neem een online abonnement op de krant.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).