Al het nieuws

Woensdagavond werd op het Wilhelminaplein een bijeenkomst gehouden in het kader van de wereldwijde beweging Black Lives Matter.

bondemo1Dit naar aanleiding van de dood van de Amerikaanse George Floyd die op een gewelddadige manier om het leven kwam bij een politiearrestatie.

Namens de organisatie hield Guerlian Guigon een vlammend betoog over het belang dat de achterstelling die heel veel zwarte mensen nog steeds ervaren nu eindelijk eens moet worden weggewerkt.

Andere sprekers waren Arjen de Wolf, voormalig directeur van Stinapa, gedeputeerde Nina den Heyer en Clark Abrahams, leider van de politieke oppositie.

De bijeenkomst werd afgesloten met een stilte van 8.46 minuten, de tijd waarin George Floyd de dood vond. Hierbij knielden alle aanwezigen op één knie.

 

Wilt u meer informatie? Neem een online abonnement op de krant.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.