Al het nieuws

Van onze correspondent

Kralendijk - Met de inzameling van afgewerkte olie bij verschillende bedrijven, onder meer bij garages, voldoet het openbaar lichaam Bonaire (OLB) binnenkort weer aan de Eilandsverordening afvalstoffen.

F14BON olieNa het beëindigen van de verwerking door Bonaire Petroleum Corporation (Bopec) heeft men nu een alternatieve oplossing gevonden.

Op dit moment is de inzameling, opslag en afvoer van afgewerkte olie een belangrijk aandachtspunt op Bonaire. Het OLB heeft in samenwerking met Servisio di Limpiesa di Boneiru (Selibon) en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (I&W) hard gewerkt aan een alternatief voor de inzameling, tijdelijke opslag en verwerking.

Afgewerkte olie is volgens de wet aangewezen als een afvalstof die gescheiden moet worden aangeboden voor inzameling. Selibon zal de afgewerkte olie inzamelen, tijdelijk opslaan op het afvalcentrum Lagun en afvoeren naar een verwerker in het buitenland voor milieuverantwoorde verwerking.

Het is volgens Selibon belangrijk dat elk bedrijf met afgewerkte olie zich aanmeldt voor deze inzameling. Dit kan via de Facebookpagina van Selibon. Bedrijven zullen een brief ontvangen met meer informatie hierover.

Voor de eerste inzamelronde worden geen kosten doorberekend aan bedrijven, tenzij hierover al andere afspraken zijn gemaakt. Binnenkort zullen bedrijven door het afvalverwerkingsbedrijf benaderd worden voor afspraken over structurele inzameling.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.