Al het nieuws

Van onze correspondent

Kralendijk - Voor ingezetenen van Bonaire die nog in het buitenland verblijven maar graag willen teugkeren naar het eiland gloort er licht aan het eind van de tunnel.

ingezetenenVolgens de coördinator van het repatriëringsteam, Christopher Frans, gaat het terughalen van inwoners van Bonaire vanaf nu versneld gebeuren. Er komt een wekelijkse vlucht vanuit Amsterdam naar Curaçao waarop ook mensen van Bonaire geplaatst worden. In de week van 25 mei komt er een vlucht vanuit de Dominicaanse Republiek.

Volgens Frans ligt de grootste uitdaging in het maken van afspraken met de verschillende luchtvaartmaatschappijen en de samenwerking met Curaçao en Aruba. Woensdagavond is een groep van dertig personen voor Bonaire met de KLM aangekomen op Curaçao. Vandaar zijn ze met een charter naar Bonaire gevlogen. De groep bestond ook nu weer uit repatrianten en zorgpersoneel.

Al langer werd er door de repatrianten geklaagd over het gebrek aan communicatie vanuit de overheid. Hiervoor heeft het Openbaar Lichaam Bonaire (OLB) haar excuses aangeboden. Om de communicatie te verbeteren is er vanaf deze week een speciaal team dat de vragen over terugkeer gaat beantwoorden. Er wordt een lijst gemaakt zodat men kan zien wie op welk moment aan de beurt is om terug te vliegen naar huis. Het uitgangspunt is dat wie het langst wacht het eerst terug mag.

Veel vragen gaan over de kosten en de manier waarop de quarantaine vorm wordt gegeven. Deze vragen werden meteen beantwoord. De kosten zijn voor de repatriant en de kosten voor de quarantaine komen voor rekening van het OLB. De isolatie vindt plaats op een door de overheid aangewezen plaats. Wie echter terugkeert vanaf Curaçao, Saba en Sint Eustatius kan er voor kiezen om de twee weken in het eigen huis door te brengen.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).