Al het nieuws

Van onze correspondent

Kralendijk - De Bob-bus staat weer stil. Het initiatief is kort na de start gestrand op de Eilandsverordening autobusdiensten uit 1961. Het is niet duidelijk of en wanneer de bus weer gaat rijden op het eiland.

bobbusDe reacties op het initiatief om toeristen na een avondje stappen veilig terug af te zetten bij hun hotel of verblijf waren overwegend positief. Het sluit dan ook aan bij het streven van het Bestuurscollege (BC) het verkeer op Bonaire veiliger te maken. Nu de nieuwe Wegenverkeerswet wordt gehandhaafd zal het aantal mensen dat met een slok te veel op achter het stuur kruipt waarschijnlijk gaan afnemen. Voor deze mensen was de Bob-bus op papier een goed alternatief.

Omdat initiatiefnemers Leo Dijkgraaf, Kitty Ladiges en Anna Kroodsma snel van start wilden gaan, dachten ze gebruik te kunnen maken van de vergunning van het reeds bestaande bedrijf Rento Fun Drive. Omdat ze niet blijken te voldoen aan de eisen die in de wet uit 1961 worden gesteld hebben ze besloten de busdienst tijdelijk stop te zetten. ,,We zijn teleurgesteld over de tegenstrijdige berichten die we hebben ontvangen toen we de busdienst gingen opstarten.”

De taxichauffeurs op het eiland waren niet blij met het initiatief. Zij zijn van mening dat er sprake is van oneerlijke concurrentie. Ook in de eilandsraad was er kritiek te horen op het initiatief. ,,Ik hoor dat de Rijksdienst Caribisch Nederland (RCN het initiatief zou steunen of subsidiëren”, aldus Esther Bernabela van de UPB. Zij zou liever zien dat RCN een busdienst voor schoolkinderen gaat subsidiëren, in plaats van voor toeristen die na een avond stappen terug moeten naar hun hotel.


maatregelen corona

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).