Al het nieuws

Van onze correspondent

Kralendijk - Gezaghebber Edison Rijna heeft zijn werkbezoek aan Europees Nederland (EN) aangegrepen om met de ambassadeur van de Verenigde Staten (VS) Pete Hoekstra te overleggen over de mogelijke gevolgen van de sancties tegen Venezuela voor Bonaire.

F16 BONsanctieDe sancties hebben een impact op de aanvoer van olie naar de terminal van Bopec. Deze olie heeft energieproducent Contour Global nodig voor de opwekking van elektriciteit in periodes waarin het aanbod van wind- en zonne-energie onvoldoende is om in de vraag te voorzien.

De VS heeft vorig jaar een tijdelijke ontheffing verleend waardoor Contour Global de afgelopen maanden toch over de benodigde brandstof kon beschikken. In maart loopt de huidige ontheffing af. Daarom heeft gezaghebber Rijna tijdens zijn overleg met ambassadeur Hoekstra gepleit voor verlenging. De ambassadeur benadrukte in het gesprek de goede relaties tussen zijn land en het Koninkrijk der Nederlanden en vertelde met plezier terug te denken aan het kennismakingsbezoek dat hij vorig jaar aan Bonaire heeft gebracht. Gezaghebber Rijna nodigde ambassadeur Hoekstra uit om dit jaar Dia di Boneiru mee te vieren.

Het zekerstellen van de brandstofvoorziening is ook onderwerp van gesprek tijdens overleggen die gezaghebber Rijna en gedeputeerde Elvis Tjin Asjoe deze week met verschillende ministeries hebben.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).