Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk - Het Bestuurscollege (BC) houdt de wekelijkse vergaderingen één keer in de maand in Antriol, Nikiboko, Noord Saliña, Playa, Rincon of Tera Cora. bonbcDat heeft het college onlangs besloten. Gezaghebber Edison Rijna en de gedeputeerden Nina den Heyer, James Kroon en Elvis Tjin Asjoe hebben hun bestuursvergadering afgelopen woensdag voor het eerst in Rincon gehouden bij het multifunctioneel centrum Cocari. In de pauze heeft het BC de ouderen in Cocari bezocht om naar hun persoonlijke ervaringen te luisteren. Bij het bezoek heeft gedeputeerde Elvis Tjin Asjoe enkele nummers op zijn gitaar gespeeld.
Na de lunch is het gezelschap naar het stadion van Rincon gegaan om te kijken naar de huidige staat en de voorzieningen daar. Ook heeft het college een kijkje genomen bij de oude weg Broertje Janga. De werkzaamheden aan deze weg zijn tot op heden niet afgerond. Het BC is ook langs geweest bij Kolegio San Luis Beltran. Het OLB heeft middelen gereserveerd om de speeltuin van deze school op te knappen.
Voor het college is het belangrijk om burgers zo veel mogelijk bij het beleid te betrekken. Het BC wil ook bij de besluiten die het neemt rekening houden met wat er onder de bevolking leeft. Daarom gaan ze vaker in de wijken vergaderen en bij wijkbewoners op bezoek om te horen wat de wensen en ideeën zijn.
Als in zo’n gesprek dringende zaken naar voren komen, kan het BC dat meteen bespreken of op de agenda van een volgende vergadering plaatsen. Men kan er ook voor kiezen om apart met de wijkbewoners verder te overleggen. Met de bestuursvergaderingen in de wijken en de bezoeken aan wijkbewoners, wil het college snel en gericht reageren op wat er in de samenleving speelt.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.