Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk - Gezaghebber Edison Rijna heeft afgelopen vrijdag zijn ‘natuurbijdrage’ betaald via het nieuwe online betaalsysteem van Stichting Nationale Parken (Stinapa). stinapaHet is wettelijk vereist dat iedereen die wil gaan duiken in het Bonaire National Marine Park, de natuurbijdrage van 45 dollar betaalt. Hoewel de betaling online in 2019 werd ingevoerd, is het nog steeds mogelijk om de natuurbijdrage aan de toonbank te betalen bij de lokale duikcentra en bij de hoofdvestiging van Stinapa.
Gedeputeerde Elvis Tjin Asjoe heeft ook zijn natuurbijdrage betaald, hij heeft gebruikgemaakt van het toonbanksysteem. Dat is het systeem dat altijd door Stinapa werd gebruikt om de betalingen van de natuurbijdrage te verwerken. Zowel gezaghebber Rijna als gedeputeerde Tjin Asjoe ontvingen het in beperkte oplage verkrijgbare souvenirlabeltje.
In 2020 zullen de ronde en vierkante labels niet meer verkrijgbaar zijn, hoewel iedereen die de natuurbijdrage betaalt in de gelegenheid is om een in beperkte oplage verkrijgbaar souvenirlabeltje te ontvangen. Dit labeltje is echter geen betalingsbewijs en daarom is iedereen wettelijk verplicht om het papieren betalingsbewijs bij zich te hebben.


maatregelen corona

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).