Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk - Een boot die een rol speelde bij het transport van drugs en munitie is gisteren vernietigd. Het Gerecht in Eerste Aanleg op Bonaire heeft op 15 augustus vier mannen veroordeeld voor het invoeren van 12,7 kilogram marihuana en het voorhanden hebben van 200 patronen. verbeurd De drugs en de munitie bleken afkomstig te zijn uit Venezuela en werden per boot aangevoerd. Deze boot is door de rechter verbeurdverklaard.
Twee van de mannen waren afkomstig van Bonaire evenals de gebruikte boot. De andere twee mannen kwamen uit Venezuela. Door de kustwacht werd destijds contact gezocht met de Koninklijke Marechaussee op Bonaire. In samenwerking met de douane werden drie van de mannen in de mangrove aangetroffen. De kapitein van de boot werd later aangehouden. De boot werd in beslag genomen en de vier mannen werden veroordeeld tot gevangenisstraffen van 2 jaar. Een deel daarvan, 6 maanden, werd voorwaardelijk opgelegd met een proeftijd van drie jaar.
Ook in hoger beroep heeft het gerecht, op vordering van het Openbaar Ministerie (OM) op 28 november 2019 de verbeurdverklaring uitgesproken van de boot. De boot en zijn kapitein zijn onmisbare en dus belangrijke schakels voor de invoer van verboden goederen en illegale vreemdelingen. De verbeurdverklaring en vernietiging van de boot, een extra straf voor de kapitein, is volgens het OM vanuit dat oogpunt dan ook goed te verdedigen.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.