Al het nieuws

Van onze redactie
Kralendijk - EZ Air start, na een periode van bijna een jaar aan voorbereidingen, de commerciële vluchten naar Colombia.

BON EZ Air naar ColombiaHet gaat daarbij in eerste instantie om twee wekelijkse verbindingen tussen Curaçao en Barranquilla met ingang van 14 januari 2020, waarbij volgens EZ Air directeur René Winkel sprake is van een ‘welhaast naadloze aansluiting op vluchten vanuit en naar Bonaire’.
Aan de vluchten gingen een lange periode van voorbereidingen vooraf. EZ Air moest enkele maanden terug al een presentatie houden bij de luchtvaartautoriteit om toestemming te krijgen voor het uitvoeren van de vluchten. Daarnaast voert Aeronáutica Civil ook een assessment uit om te kijken of aan alle voorwaarden is voldaan; niet alleen daar waar het gaat om documentatie, maar ook als het gaat om luchtwaardigheid en onderhoud van de toestellen.
Volgens Sueyenne Dammerman, binnen EZ Air verantwoordelijk voor het commerciële gedeelte van de operatie, moet de maatschappij intern ook het nodige huiswerk doen. ,,Vóór de start van onze operatie op 23 december van dit jaar hebben we een reserveringssysteem aangeschaft, dat bij nader inzien niet leverde wat wij wilden. Ook de ervaringen van onze passagiers bij het online boeken waren niet onverdeeld positief.” Sinds de overschakeling naar een nieuw systeem per 1 november werkt het boekingssysteem volgens Dammerman vele malen effectiever en krijgt de luchtvaarmaatschappij nu juist complimenten van passagiers die van achter hun eigen computer boeken.
Volgens Winkel zullen tickets vanuit Bonaire naar Barranquilla rond de 500 dollar kosten en daarmee dus niet direct goedkoop zijn. ,,Wij krijgen nog wel eens kritiek op de prijzen. Passagiers wijzen op het feit dat zij voor 700 of 800 dollar ook naar Nederland kunnen vliegen.” Volgens Winkel gaat die vergelijking echter niet op. ,,Het onderhouden van vluchten tussen deze eilanden is een enorm kostbare business. Wij hebben enorme uitgaven moeten doen voor de aanschaf en het onderhoud van de vliegtuigen. Daarnaast hebben de relatief hoge luchthavenbelastingen en die diensten van de luchtverkeersleiding een enorme impact op de prijs van een ticket”, aldus Winkel. ,,Wat wij onze passagiers wel bieden is een snelle, directere verbinding en een persoonlijke service. Wij vliegen, de tussenlanding op Curaçao meegerekend, in amper 2 uur en 15 minuten van Bonaire naar Barranquilla en de vluchten vertrekken in de ochtenduren. Dit betekent in de praktijk dat passagiers vóór het middaguur in Barranquilla staan en omgekeerd in de middag weer terug zijn op Bonaire. Daarin zit hem de tijdswinst en dat maakt het vliegen met ons aantrekkelijk, in vergelijking met het vliegen met de grotere maatschappijen via Curaçao”, zegt Winkel tot slot.
Voor de nieuwe vluchten kan worden geboekt op de kantoren van EZ Air en online via: www.flyezair.com


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.