Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk - Experts van de Green Destinations Foundation gaan Bonaire helpen bij de ontwikkeling van een certificeringsprogramma om te meten in welke mate het eiland voldoet aan de voorwaarden zich Blue Destination te mogen noemen.

bluedestbonGedeputeerde Elvis Tjin Asjoe heeft daartoe gisteren tijdens de kick-offmeeting Masterplan 2030 een Memorandum of Understanding (Mou) ondertekend met de lokale vertegenwoordiger van Green Destinations, Gerjanne Voortman. Het Blue Destinationconcept moet van Bonaire een duurzame samenleving maken waar welvaart en welzijn in balans zijn. Er zal worden ingezet op het stimuleren van economische vooruitgang met behoud van de eigen identiteit van Bonaire, cultuur, natuur, milieu en welbevinden van de bevolking.
Het certificeringsprogramma dat het Openbaar Lichaam Bonaire (OLB) samen met Green Destinations gaat ontwikkelen kan behalve de lokale overheid ook organisaties en bedrijven helpen om te bepalen in welke mate zij nu al aan de voorwaarden van het Blue Destinationconcept voldoen zodat zij gerichte maatregelen kunnen nemen om hun duurzaamheidsdoelen te bereiken. Green Destinations heeft daarvoor normen gedefinieerd die wereldwijd worden toegepast. Deze zullen worden vertaald naar de Bonairiaanse omstandigheden en ambities.
,,Een certificeringsprogramma is een welkom hulpmiddel. Het maakt inzichtelijk wat we met zijn allen nog moeten doen om de eerste Blue Destination ter wereld te worden. Als we zo ver zijn kunnen wij dankzij het certificeringsproces bovendien bewijzen dat we dat ook daadwerkelijk zijn”, aldus gedeputeerde Tjin Asjoe.
Green Destinations leidt als stichting zonder winstoogmerk een wereldwijd partnerschap van expertorganisaties, bedrijven en academische instellingen die voor het bevorderen van duurzaam toerisme staan.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.