Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk - Een nieuwe Nederlandse luchtvaartmaatschappij met de naam Fly-CD (‘Fly Caribbean Direct’) wil medio 2020 van start gaan met vakantievluchten tussen Zuid-Amerika en het Caribisch gebied.

bonflyDe plannen hiervoor zijn woensdag bekendgemaakt. De maatschappij heeft als thuisbasis gekozen voor Bonaire. Het is de bedoeling dat er op meerdere bestemmingen in het Caribisch gebied gevlogen gaat worden. Curaçao wordt op de website van Fly-CD niet als mogelijke bestemming genoemd.
Via Bonaire zullen vakantiegangers vanaf Buenos Aires en Cordoba in Argentinië en vanaf São Paulo en Brasilia in Brazilië vervoerd worden naar Punta Cana in de Dominicaanse Republiek, Cancún in Mexico, Varadero in Cuba en Aruba. Ook vluchten naar Sint Maarten, Orlando en Miami behoren tot de plannen. De vluchten zullen onder een Nederlandse vergunning uitgevoerd worden met twee geleasede Airbus A320’s, zo is de bedoeling.
De vliegtuigen krijgen Flamingo International Airport op Bonaire als thuisbasis. Dat moet leiden tot een boost voor de lokale economie. Het grootste deel van de stoelen zal verkocht worden als onderdeel van een pakketreis. Daarvoor zegt Fly-CD een samenwerkingsverband met een aantal Zuid-Amerikaanse touroperators aan te gaan. Initiatiefnemer van Fly-CD is Stephan Huisman, die sinds tien jaar actief is als ondernemer in de reisbranche. In Zuid-Amerika krijgt Huisman naar eigen zeggen support van de grootste touroperator. ,,We zien veel potentieel voor vakantievluchten tussen Zuid-Amerika en het Caribisch gebied. Gemikt wordt daarbij op het groeiende uitgaande toerisme in Zuid-Amerika.”


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.