Al het nieuws

Tjin Asjoe: Aan een goede buur heb je - soms - meer dan een verre vriend
Van onze redactie
Den Haag/Kralendijk - Op uitnodiging van Gevolmachtigde minister van Curaçao in Den Haag, Anthony Begina, heeft gedeputeerde Elvis Tjin Asjoe van Bonaire een korte toespraak gehouden bij de door het Curaçaohuis georganiseerde herdenking van de Dag van de Autonomie in theater De Vaillant in Den Haag.

bonaire,,U viert vandaag uw negende verjaardag als autonoom land in het Koninkrijk. Masha pabien! U bent terecht trots op die status en werkt er hard aan om - ondanks de moeilijke omstandigheden, zoals de grote impact van de crisis in ons buurland Venezuela - de welvaart van uw land en het welzijn van uw burgers te bevorderen. Wat dat betreft staan we voor dezelfde, niet eenvoudige opgave”, aldus Tjin Asjoe.
,,We delen wel meer, ook al zijn wij alweer negen jaar uit elkaar. Ondanks de staatkundige scheiding is de band tussen onze bevolkingen onverminderd sterk gebleven. Tussen de bestuurders die ons sinds 10-10-‘10 voorgingen klikte het soms minder, maar dat is gelukkig verleden tijd. Het Bestuurscollege dat ik hier vertegenwoordig huldigt het motto ‘samen sterker’. En zeg ik er met een knipoog richting onze partners in Den Haag bij: aan een goede buur heb je - soms - meer dan een verre vriend.”
Gedeputeerde Tjin Asjoe (MPB) sprak de wens uit dat de sterke verwantschap die de bevolkingen van Curaçao en Bonaire met elkaar voelen door de bestuurders wordt omgezet in meer samenwerking. ,,Op een aantal terreinen is de samenwerking na 10-10-‘10 gewoon doorgegaan, maar ik ben ervan overtuigd dat er nog veel meer mogelijkheden zijn om samen op te trekken, de krachten te bundelen, van elkaar te leren en de helpende hand toe te steken waar nodig.”
De gedeputeerde herinnerde de aanwezigen eraan dat Bonaire in 2012 een broederschapsprotocol met Aruba heeft gesloten. ,,Wij zouden het zeer toejuichen ook met Curaçao een broederschapsprotocol te sluiten. We worden immers geconfronteerd met dezelfde uitdagingen, zoals de armoede, de klimaatverandering, de afvalproblematiek, de professionalisering van onze ambtenarenapparaten, het verbeteren van het financieel beheer en de borging van goed bestuur. Maar de belangrijkste reden om de banden aan te halen is het feit dat wij in de allereerste plaats broeders en zusters zijn en dat, wat mij betreft, tot in de eeuwigheid zullen blijven”, aldus Tjin Asjoe.
In de marge van de bijeenkomst sprak de gedeputeerde onder meer met de Gevolmachtigde ministers Begina, Jorien Wuite van Sint Maarten en Guillfred Besaril van Aruba en Staatsraad Paul Comenencia.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.