Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk - Wie vanaf 1 oktober geld wil opnemen of wil storten bij de balie van een filiaal van de MCB Bank op Bonaire moet rekening houden met extra kosten.

BON McbPer transactie wordt met ingang van die datum 1 procent van het gestorte of opgenomen bedrag in rekening gebracht, met een minimum van vijf dollar per transactie. Volgens de MCB is de introductie van de tarieven bedoeld om bepaalde handelingen aan de balie te ontmoedigen. Klanten die zestig jaar of ouder zijn hoeven de extra kosten niet te betalen.
De introductie van soortgelijke heffingen leidde enkele maanden terug op Curaçao nog tot grote ophef, waarna de bank een aantal van de afgekondigde heffingen terugdraaide. Op Bonaire lijkt men nog altijd van plan de nieuwe tarieven wel gewoon in te voeren.
Volgens de MCB zullen de maatregelen leiden tot ‘meer efficiëntie aan de kant van de bank'. ,,De wachttijden worden korter, simpelweg omdat er minder klanten in de rij zullen staan”, aldus een woordvoerder va de MCB.
De heffingen gelden voor zowel zakelijke als particuliere klanten. De zakelijke klant kan volgens de MCB gebruik maken van het '24/7-depositsysteem', wat veertig cent per storting kost. Particuliere klanten kunnen de geldautomaten gebruiken om hun geld te storten en deze handeling is gratis.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).