Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk - De toeristische sector viert vandaag Wereldtoerismedag met het thema ‘Tourism and jobs: a better future for all!’. Het huidige eilandsbestuur zegt het belang van toerisme voor de economie te onderkennen en zet zich naar eigen zeggen in om de nodige wijzigingen en ontwikkelingen te bewerkstelligen.

toerismedag,,Een van die ontwikkelingen is het structureren van Tourism Corporation Bonaire (TCB) naar een krachtige, professionele organisatie om zodoende meer toeristen aan te trekken”, aldus het eilandsbestuur. Volgens het Bestuurscollege (BC) is het de bedoeling om de voordelen van de toeristische sector uit te breiden naar een grotere groep binnen de gemeenschap. Bijvoorbeeld door toeristen aan te trekken die naast het duiken in zijn voor meer activiteiten. ,,Op die manier komen de opbrengsten vanuit de toeristische sector ten goede aan een groter deel van de bevolking.”
Het BC gaat het innen van de toeristenbelasting effectiever aanpakken, hetgeen voor meer inkomsten zal zorgen. Dit geld kan worden geïnvesteerd in de toeristische sector en is een structurele manier om inkomsten voor TCB te garanderen waardoor de organisatie minder afhankelijk wordt van het eilandsbestuur.
Het BC zal binnenkort een aantal vereisten introduceren voor nieuwe hotels zodat zij een 4- of 5-sterrenniveau krijgen en de toerist kwaliteit kunnen bieden. ,,Bonaire moet een ‘high end-bestemming’ worden waar de toerist meer wil betalen voor een bijzondere ervaring. Het is de bedoeling dat met de tijd werknemers in de toeristenindustrie hogere salarissen gaan verdienen”, aldus gedeputeerde Elvis Tjin Asjoe.
Tjin Asjoe geeft aan dat het BC wil dat al op school wordt begonnen met de voorbereiding van de leerlingen en studenten om deel te kunnen uitmaken van de toeristenindustrie.
Dit jaar is besloten om de kinderen van het basisonderwijs bewuster te maken van het belang van toerisme voor het eiland. TCB wil hen laten inzien wat toerisme betekent, wat het belang is van toerisme voor het eiland en wat deze sector betekent voor de werkgelegenheid op Bonaire.
TCB heeft de kinderen erbij betrokken door een tekenwedstrijd te organiseren voor leerlingen op de basisschool van groep 3 tot en met groep 8. De bedoeling was om de kinderen te motiveren hun creativiteit te gebruiken bij het maken van een tekening met het thema Bonaire’s Toerisme. Gisteren werden de winnaars gekozen en morgen worden de prijzen uitgereikt tijdens de Taste of Bonaire.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).