Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk - De laatste dag van de races voor het Open Wereldkampioenschap Sunfish kenmerkte zich, zoals verwacht, door weinig wind.

sunfishbonToch slaagde het racecomité er met veel kunst- en vliegwerk in het parcours voor de drie resterende races uit te zetten, tot grote tevredenheid van de zeilers die bij het voltooien van de volledige serie van twaalf races, de twee laagste scores mogen wegstrepen.
David Hernández, met zeilnummer 4942, die eerder in de week al twee races op zijn naam schreef, continueerde ook de laatste dag zijn zegetocht en mocht onder luid gejuich de wisseltrofee in ontvangst nemen. De tweede en de derde plaats gingen respectievelijk naar de Peruaan Renzo Sanguinti en zijn landgenoot Alonso Collantes.
Tijdens de prijsuitreiking kregen traditiegetrouw de tien beste Sunfishzeilers een podiumplaats en een trofee, uitgereikt door bestuursvoorzitter van Isca (International Sunfish Class Association) Richard Chapman en organisator Ton Nuijten.
Op de vierde plaats eindigde de Colombiaan Simon Gomez Ortiz, in aantal punten gelijk aan de op Curaçao geboren Eugene Hendrikx. Laatstgenoemde moest echter, door een lagere score in de laatste race, genoegen moest nemen met de vijfde plaats. De kampioen van 2018, Jean-Paul de Trazegnies, eindigde op plek zes. De top tien werd volgemaakt door de Amerikaan Eugene Schmitt op een zevende plaats, Andre Quitero uit Colombia op de achtste, Alejandro Mago uit Peru op de negende plaats en Matias Rosenberg uit Guatamala op tien.
Er waren prijzen voor de jongste en de oudste zeiler en de Chinese zeilster Nancy Huang Yineng kreeg de Marco Polo-prijs voor de zeiler die het verst moest reizen om deel te nemen. Vijf deelnemers uit Curaçao eindigden niet onverdienstelijk bij de 21 beste Sunfishzeilers: Tijn van der Gulik, die voor Aruba uitkwam werd twaalfde, zijn broer Bas zestiende en hun vader Hans eenentwintigste. Derek Bongaertz eindigde op plek twintig en de vorige week gekroonde Curaçaose kampioen Darius Berenos werd zeventiende. Van de dertien deelnemers uit Bonaire presteerde Sipke Stapert het beste, hij eindigde op de 27e plaats. De volledige lijst uitslagen staat vermeld op de website Yachtscoring.com.
Hoewel de overall kampioen bekend is, is het zeilevenement nog niet voorbij. Aanstaande maandag worden de eerste races gevaren in de categorieën Masters en Youth. Op zaterdag kunnen deze zeilers zich registreren en zondag wordt er een oefenrace gevaren. De prijsuitreiking en de afsluiting van het evenement vinden woensdagavond plaats in het Plaza Beach Resort.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.